נדל"ן בלודז' – משלטון רוסי ל"מנצ'סטר הפולנית"

נדל"ן בלודז' – משלטון רוסי ל"מנצ'סטר הפולנית"

poland-manchester

עד מלחמת העולם הראשונה הייתה פולין נתונה לשליטת רוסיה, ולאחר שגרמניה שלטה בה במשך תקופה במהלך המלחמה, שבה בשנת 1918 להיות חלק מפולין. מאז, העיר הממוקמת במרכזה של המדינה המזרח אירופית הפכה לאחת הערים הגדולות בפולין – השלישית בגודלה למעשה, עם אוכלוסיה בת כ-700 אלף איש. הכינוי "מנצ'סטר הפולנית" דבק בה בעקבות התגלגלותה, כאשר הייתה עדיין תחת שלטון רוסי, מכפר קטן לעיר מתועשת הידועה בפרט בתעשיית הטקסטיל שלה – בדומה למנצ'סטר האנגלית.

אולם כיום לא רק היסטוריית הטקסטיל המפוארת מייחדת את לודז'. בדומה לערים גדולות אחרות בפולין, הפכה לודז' ליעד אטרקטיבי להשקעה בנכסי נדל"ן עבור משקיעים רבים שמעוניינים למנף את הסכומים שצברו. בין היתר, גם ישראלים רבים מעדיפים להשקיע את כספם בהשקעות נדל"ן בפולין, ולהימנע דווקא מהשקעה בישראל, שהבירוקרטיה ומדיניות המיסוי הנהוגה בה נחשבות פחות ידידותיות למשקיעים. הבחירה בפולין נובעת מיתרונות יחסיים שונים שמחזיקה בהם המדינה, בין היתר בשל השימוש במטבע הזלוטי המקומי, שערכו נמוך יחסית והוא מועדף על הישראלים שכן הוא נמוך מהשקל; בגלל הגישה הנוחה לפולין באמצעות טיסות קצרות יחסית וזולות להפליא – לעתים עד כדי כמה עשרות בודדות של דולרים; וכן בשל הכלכלה הפולנית המשגשגת, אשר מהווה קרקע נוחה ויציבה להשקעות.

 

התפתחות שוק הנדל"ן הפולני

זה שנים רבות שהכלכלה הפולנית פורחת, אולם עד לפני מספר שנים, שוק הנדל"ן הפולני נחשב "רדום" ביחס למצבה הכללי של הכלכלה המקומית. בשנים האחרונות, החליטה ממשלת פולין להפעיל תכניות שונות במטרה לעורר את שוק הנדל"ן ולהגדיל את הביקוש לנכסי נדל"ן בפולין, בין היתר על ידי הענקת סיוע במשכנתאות והפעלת מסלולים ייחודיים לצעירים. בעקבות זאת, וכן לאור הגידול בשכר הריאלי והשיפור המשמעותי שחל בשיעורי האבטלה בפולין, חלה עלייה ניכרת בביקוש לדיור ומחיריהם של נכסי נדל"ן בפולין המיועדים למגורים החלו לטפס. בשנים האחרונות נרשמה עלייה ברורה במחירי הדירות בערים הגדולות בפולין, ונראה כי מגמת העלייה עתידה להמשך. גם בשוק הנדל"ן המסחרי, הכולל את כלל הנכסים שאינם מיועדים למגורים, נראה כי הביקוש רב, ועל כן גם הוא מושך משקיעים.

 

היכן לרכוש נדל"ן בפולין

ההמלצות לרכישת נכסי נדל"ן למגורים בפולין מתמקדות בערים הגדולות. ורשה, למשל, עיר הבירה הפולנית, מהווה מוקד משיכה עבור צעירים מכלל המדינה אשר מגיעים להתגורר בתחומה לצרכי עבודה ולימודים. מבחינת המשקיעים, כדאי לדעת כי בוורשה מחירי הנכסים יקרים יחסית למחיריהם של נכסים בערים גדולות אחרות בפולין, אולם גם התשואה לרוב גבוהה יותר. ערים נוספות בהן כדאי להתעניין הן קראקוב וורוצלב, המתאפיינות באוכלוסיות סטודנטים גדולות, אשר מבטיחות ביקוש קבוע לחוזים ארוכי טווח. כאמור, תחום הנדל"ן המסחרי אינו מקופח, ובאפיק השקעה זה מככב האזור וולה אשר ממוקם במערב ורשה. מאז עזיבתה של בריטניה את האיחוד האירופי, חברות רבות מחפשות חלופה אליה יוכלו להעביר את שטחי המשרדים שלהן, ופולין מהווה אפשרות מבוקשת בשל עלויות התפעול הנמוכות הנדרשות בה. חברות רבות כמו סמסונג ומאסטרקארד כבר זיהו את הפוטנציאל של האזור ובחרו להעביר את משרדיהן לשטחי נדל"ן מסחרי בוולה, מה שמוביל לבנייה מסיבית הן של שטחים מסחריים באזור, והן של שטחי מגורים למען עובדי החברות אשר מועברים לאזור.

כיום, חברות ישראליות כמו "פולין אינבסט" כבר הספיקו להתמקצע בתחום של נדל"ן בפולין, ומעניקות שירותי ייעוץ ותמיכה למשקיעים המתעניינים בשוק. נוסף על הקניית ידע רלוונטי, סיוע בהתמודדות עם ההליכים הבירוקרטיים הנדרשים ועזרה במציאת הנכסים המתאימים עבור המשקיעים, חברות אלה דואגות גם לניהול השוטף של הנכסים, כך שהמשקיעים יכולים ליהנות מהנכסים המניבים גם ללא גיחות תכופות לפולין.

מעוניין לשמוע על השקעות נדל"ן ביוון? ממליצים לך להכנס ל"נדל"ן יוון">>> השקעות נדל"ן ביוון

פייסבוק
טוויטר
לינקדאין
וואטסאפ
אימייל

טיפים נוספים​